Vogelaar spant rechtszaak aan na referendum FvD

LELYSTAD • Vr 4 december 2020 | 23:41 • Vrijdag 4 december 2020 | 23:41

Jan Cees Vogelaar uit Lelystad stapt naar de rechter na het referendum over het leiderschap van de politieke partij Forum voor Democratie. Thierry Baudet heeft dat referendum vrijdagmiddag gewonnen.

Driekwart van de leden van Forum voor Democratie die hebben gestemd, geven aan dat ze Baudet als partijleider willen, meldt de partij op Twitter.

Kandidaat-Kamerlid Vogelaar en twee provinciale bestuurders uit Utrecht en Overijssel stappen naar de rechter, omdat het referendum volgens hen niet geldig is. Het zou volgens het drietal niet in de partijregels staan. Bovendien hebben eventuele tegenkandidaten geen tijd gehad om zich aan te melden.

"Als Baudet terugkomt als partijleider of lijsttrekker dan ben ik weg"

— Jan Cees Vogelaar

Vogelaar zegt tegen de NOS niet verrast te zijn door de uitslag van het referendum. "Maar als Baudet terugkomt als partijleider of lijsttrekker dan ben ik weg", zegt de Lelystedeling in een eerste reactie op het nieuws. Vogelaar geeft vrijdagavond aan dat hij geen toelichting wil geven voor de camera van Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel