Politiehonden getraind met knalapparaat in plaats van vuurwerk

ZEEWOLDE • Di 8 december 2020 | 21:29 • Dinsdag 8 december 2020 | 21:29

De politie oefent bij een binnenkort geplande training van politiehonden in Zeewolde niet met vuurwerk. In plaats daarvan wordt er met een knalapparaat gewerkt. Dit laat de politie weten aan Omroep Flevoland. De politie heeft hiervoor gekozen vanwege het vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Op 15 en 17 december gaan agenten politiehonden trainen op het terrein van de Groene Schuur in Zeewolde.

Leefbaar Zeewolde stelde onlangs vragen aan het gemeentebestuur over de training van politiehonden. De partij vreest een herhaling van de overlast van vorig jaar. De partij wil dat de trainingslocatie verplaatst wordt naar een plek waar zo min mogelijk mensen er last van hebben.

Hermans zei eerder al 'uitermate verbaasd' te zijn toen hij de aankondiging van de oefening in de krant las. "Het is in dat gebied uitermate druk met wandelaars met honden, die beesten raken helemaal van streek." Hermans heeft nog geen antwoord gekregen op zijn schriftelijke vragen.

Correctie: in een eerdere versie van dit bericht was te lezen dat de honden getraind worden met behulp van schoten. Dit is onjuist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel