Geen versoepelingen coronamaatregelen rondom Kerst

FLEVOLAND • Di 8 december 2020 | 19:28 • Dinsdag 8 december 2020 | 19:28

Het aantal bezoekers dat mensen thuis mogen ontvangen tijdens de Kerst, blijft maximaal drie per dag. Ook de restaurants blijven dit jaar definitief gesloten. Daarmee blijft de gedeeltelijke lockdown zoals die nu is. Dat heeft minister-president Mark Rutte dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen.

Volgens de premier gaat het niet goed met de besmettingscijfers en in de ziekenhuizen. Door de verlenging van de maatregelen hoopt Rutte dat de cijfers omlaag gaan. Maar mochten de cijfers niet dalen, dan sluit de premier niet uit dat er vóór de Kerst nog strengere maatregelen komen.

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er in januari strak gecontroleerde proefprojecten komen. De premier noemt als voorbeeld een theatervoorstelling met meer publiek of een voetbalwedstrijd met meer supporters. Het stadion van Almere City FC dient als locatie voor dat experiment. Ook kijkt het kabinet naar extra steun aan sectoren die het meest getroffen worden door de maatregelen. Bovendien stelt het kabinet extra geld beschikbaar voor speciale activiteiten voor jongeren om ze meer perspectief te bieden in de coronacrisis. Het gaat dan bijvoorbeeld om geld voor het maken van een theatervoorstelling of film.

De provincie Flevoland heeft zich, gemeten naar 100.000 inwoners, in de afgelopen twee weken tot de grootste coronabrandhaard van Nederland ontwikkeld. Ook in de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Limburg zijn relatief veel besmettingen. Op gemeenteniveau is Urk niet meer de plaats met de meeste besmettingen. Die plek is de afgelopen week overgenomen door Bunschoten. Urk is gezakt naar de derde plek. De gemeente Scherpenzeel bezet de tweede plek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel