Meerderheid voor behoud doorgang onder station

LELYSTAD • Di 15 december 2020 | 22:16 • Dinsdag 15 december 2020 | 22:16

Een meerderheid van de gemeenteraad van Lelystad wil dat er een wegverbinding tussen het westelijk en oostelijk deel van de stad via het station blijft bestaan. Het voorstel van de VVD en zes andere fracties werd met 23 stemmen voor en tien tegen aangenomen.

De raad had eerder deze maand al aangegeven dat er bij de ontwikkeling van het stationsgebied een doorgang onder het station moet blijven. In een oorspronkelijk plan van het college van B en W van deze zomer was deze weg verdwenen, zodat het gebied autoluw zou worden.

Voor een meerderheid is afsluiting onbespreekbaar, omdat de inwoners anders enorm moeten omrijden. De raad laat het aan het college over om in het tweede kwartaal met verschillende voorstellen te komen. GroenLinks en D66 stemden tegen, omdat zij vinden dat er zonder goed onderzoek over de onderdoorgang bij het station wordt besloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel