Beveiliging ingezet na belaging coronatestbus op Urk

URK • Wo 16 december 2020 | 13:30 • Woensdag 16 december 2020 | 13:30

De GGD Flevoland heeft beveiliging neergezet bij de coronatestbus op Urk. Dit nadat deze dinsdag gesaboteerd werd. Het gaat om één beveiliger die bij de ingang staat.

De bus werd na het uitgaan van de scholen belaagd door een aantal jongeren. Ze trokken verschillende keren de stekker uit het stopcontact waardoor internet, licht en de verwarming uitvielen.

Toen de medewerkers daar wat van zeiden, werd knalvuurwerk naar ze gegooid. De GGD noemt het een trieste gebeurtenis. Volgens medewerkers ter plaatse is vorige week ook al een keer de stekker eruit getrokken. Volgens de medewerkers zou het gaan om tieners in de leeftijd van zo'n tien tot vijftien jaar oud.

'Onacceptabel'
Wethouder Freek Brouwer sprak dinsdagavond al over een grensoverschrijdende en onacceptabele gebeurtenis. "Je snapt dat dan de veiligheid van medewerkers van de test-unit in het geding is. Dat kan niet waar zijn. Ik schaam mij diep".

Volgens de GGD zijn de medewerkers geschrokken. Woensdag zijn ze wel weer aan het werk gegaan. "We zijn daar niet voor niets. Urk was echt een brandhaard", zegt de woordvoerder. Inmiddels is volgens hem het bewustzijn rond het coronavirus groter geworden en daalt het aantal positieve tests gestaag. "Mensen houden zich beter aan de regels."

Warme broodjes
Volgens de GGD hebben veel Urkers hun steun uitgesproken naar de testbus-medewerkers. "Heel veel zijn ook blij dat we daar zijn om te testen."

Een inwoner van het dorp kwam rond het middaguur zelfs saucijzenbroodjes langsbrengen om het personeel een hart onder de riem te steken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel