Urker ouders opnieuw de straat op om jongeren tot orde te roepen

URK • Wo 16 december 2020 | 20:03 • Woensdag 16 december 2020 | 20:03

Ouders gaan zaterdagavond opnieuw de straat op om jongeren op Urk tot de orde te roepen. Afgelopen weekend liep een groep van zo'n 50 ouders rond op straat om jongeren die zich misdroegen aan te spreken. Volgens de gemeente Urk heeft dat er mede toe geleid dat op die avond alles 'relatief rustig' is verlopen.

Voordat de volwassenen de straat op gaan, komen ze samen in zalencentrum Het Irene. Eigenaar Louwe Kramer is één van de organisatoren van de ouderwacht. Met het voortzetten van de ouderwacht lijkt gehoor te worden gegeven aan een oproep van burgemeester Cees van den Bos. Volgens hem zijn de volwassenen cruciaal om te zorgen dat het ook de komende weekenden rustig blijft.

"Het is niet zo dat we agentje gaan spelen. Als het gevaarlijk wordt op straat zit onze taak er op. Zolang het rustig is, kunnen we jongeren aanspreken", schrijft de gemeente Urk. Door te zorgen dat de weekenden voor Oud en Nieuw rustiger verlopen, wil Urk een positieve draai aan de negatieve aandacht geven.

Drie weekenden achter elkaar liep het op Urk uit de hand en ontstonden er rellen, waarbij jongeren met zwaar vuurwerk gooiden en hulpverleners werden bekogeld. In twee weekenden werd de ME ingezet om de orde te herstellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel