Bedrijfspanden Planetenveld worden omgebouwd tot woningen

ZEEWOLDE • Do 17 december 2020 | 13:18 • Donderdag 17 december 2020 | 13:18

De gemeente Zeewolde heeft een omgevingsvergunning afgegeven om het pand aan Planetenveld 35 in Zeewolde om te bouwen. Er komen volgens de plannen van de perceeleigenaar 17 studio’s en zes appartementen in.

Een omliggend bedrijf had bezwaar gemaakt tegen de plannen, onder meer omdat de grens tussen wonen en bedrijven daardoor verder zou vervagen. De gemeenteraad dwong in juni om diezelfde reden een stop af wat betreft woningen op bedrijventerreinen, zoals het Planetenveld. Die stop geldt echter alleen voor aanvragen die na die tijd gedaan zijn. De aanvraag voor deze woningen is in februari al gedaan en daarom in behandeling genomen. Omdat de plannen aan alle door de gemeente gestelde eisen voldoen, is de vergunning toegekend.

Ook Planetenveld 29-31 wordt omgebouwd
De gemeente Zeewolde heeft ook de verbouwing van Planetenveld 29-31 goedgekeurd. Daar moeten vijf wooneenheden komen. Ook deze aanvraag was voor de afgedwongen stop door de gemeenteraad binnengekomen. Tegen dit plan waren vier bezwaren ingediend door omliggende bedrijven. Bedrijfseigenaren zijn bang dat de bedrijfsfunctie belemmerd wordt door de komst van woningen. Omdat de aanvraag niet in strijd is met "een goede ruimtelijke ordening", is de vergunning toch toegekend.

Bij beide panden gaf een aantal omwonenden aan geen problemen te hebben met de plannen, mits er geen arbeidsmigranten in gehuisvest worden. De gemeente heeft daarom de vergunningen afgegeven met de eis dat er alleen huishoudens in de woningen komen. Groepshuisvesting in de studio’s of de appartementen door bijvoorbeeld arbeidsmigranten of jongeren is daardoor uitgesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel