Provincie geeft miljoen aan recreatieprojecten

NOORDOOSTPOLDER • Do 17 december 2020 | 21:43 • Donderdag 17 december 2020 | 21:43

Voor recreatieve ontwikkelingen in de Noordoostpolder en bij het Kuinderbos stelt de provincie bij elkaar een miljoen euro beschikbaar. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten.

Het gaat om 700.000 euro voor de realisatie van nieuwe vaarroutes en fietspaden. Zo moet er een sloepenroute komen tussen Vollenhove en Schokland en een fietspad tussen Nagele en Schokland langs de Nagelertocht. Ook is de aanleg van een netwerk voor e-bikes voorzien.

Er is drie ton beschikbaar voor het project Basiskamp op het Schoterveld bij het Kuinderbos. Hieronder valt het inrichten van een evenemententerrein met permanente voorzieningen, camperplaatsen, een waterspeelplaats en werkplaats met kantine. Ook is een nieuwe wandelroute gepland. Het plan kost totaal 600.000 euro. De provincie betaalt de helft, Staatsbosbeheer en vakantiepark Eigen Wijze de andere helft.

De projecten moeten uiterlijk in 2023 zijn gerealiseerd. De provincie haalt het geld uit het budget van de Zuiderzeelijngelden Noordelijk Flevoland, die een compensatie zijn voor het niet doorgaan van de snelle spoorverbinding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel