Weerwind moet in gesprek met coffeeshops over verruiming openingstijden

ALMERE • Do 17 december 2020 | 23:04 • Donderdag 17 december 2020 | 23:04

Burgemeester Weerwind moet met de drie eigenaren van de coffeeshops in Almere in gesprek over verruiming van de openingstijden. Dat is donderdagavond tijdens de raadsvergadering besloten. Aanleiding was een motie ingediend door D66, AP/OPA, PvdA en GroenLinks vanwege berichten over lange wachtrijen die door de beperkte openingstijden zijn ontstaan voor de coffeeshops. Op dit moment zijn de coffeeshop maar vier uur per dag open, van 16.00 uur tot 20.00 uur en mag er alleen afgehaald worden.

In eerste instantie stond in de motie, naast het verzoek om in gesprek te gaan over een verruiming van de openingstijden, ook het verzoek om de registratieplicht tijdelijk af te schaffen.

Burgemeester Weerwind was kort en duidelijk over de registratieplicht. Het is een instrument om verslaving tegen te gaan, omdat er per keer maar vijf gram kan worden gekocht. Zonder registratie kunnen klanten terugkomen en zo grote hoeveelheden per dag kopen.

De conclusie van de burgemeester was dan ook: dat gaan we niet doen. Wel wilde Weerwind toezeggen in gesprek te gaan met de eigenaren van de coffeeshops. Ondanks het feit dat er volgens de burgemeester, na ruggespraak met de politie en stadstoezicht, geen probleem is ontstaan door de coronamaatregelen. "Die wachtrijen waren er ook al voor de pandemie en er wordt tijdens het wachten netjes gedacht aan de anderhalve meter maatregel", aldus Weerwind. "Maar als u als raad mij vraagt om toch in gesprek te gaan, dan doe ik dat."

Wel wilden een aantal politieke partijen benadrukken dat de eventuele verruiming van de openingstijden strikt tijdelijk van aard mogen zijn. Zodra het kan moet de verruiming weer worden teruggedraaid.

Coffeeshopeigenaar Bart Vollenberg zegt blij te zijn dat de gemeenteraad over de verruiming van de openingstijden heeft gesproken. Hij wil graag in gesprek daarover met de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel