Ander werk in Brownies&downieS door lockdown

LELYSTAD • Zo 20 december 2020 | 15:35 • Zondag 20 december 2020 | 15:35

De medewerkers van Brownies&downieS in Lelystad zijn druk bezig met het maken van kerstpakketten. In de lunchroom aan de Promesse staan inmiddels tientallen dozen opgestapeld. Alle horecagelegenheden zijn dicht, dus ook de restaurants waar mensen met een verstandelijke beperking werken, zoals Brownies&downieS.

Tijdens de eerste lockdown werd alle dagbesteding gestopt. Met grote gevolgen voor de medewerkers van Brownies&downieS, want het bijzondere personeelsbestand van de lunchroom heeft een klein netwerk. Juist bij elkaar zijn in het restaurant is voor hen sociaal gezien van groot belang. Na de persconferentie van 13 oktober moest de horeca opnieuw dicht, maar nu mocht de dagbesteding doorgaan.

De eigenaresse van Brownies&downieS stapte dus over op dagbesteding. Onder een nieuwe naam 'Super B Squad' heeft ze een oproep gedaan voor verschillende werkzaamheden en daar zijn alle personeelsleden van de Super B Squad nu heel druk mee. Zo hebben ze kleding gesorteerd voor de kringloopwinkel, verpakken ze mondkapjes en zijn ze momenteel bezig met het inpakken en kleuren van kerstpakketten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel