Sloop afgewend; renovatie historisch pand 'De Roef' begonnen

ALMERE • Ma 21 december 2020 | 7:10 • Maandag 21 december 2020 | 7:10

De grote renovatie en verbouwing van 'De Roef' in Almere Haven is begonnen. De Roef is historisch voor de stad, omdat het het eerste permanente gebouw was in Haven. En daardoor ligt verandering gevoelig. "Nu iedereen kan zien wat er gaat gebeuren, zijn de meeste mensen gelukkig wel enthousiast", vertelt centrummanager Rene Verwillegen.

De Roef werd in 1976 geopend als multifunctioneel centrum in Almere Haven. Er was een café en een restaurant, maar je kon er ook naar de kerk gaan of er vergaderen. Ook werd er geschaft door bouwvakkers. Later werd De Roef gebruikt als kledingwinkel.

De laatste jaren stond het gebouw leeg. "Het pand zit vol met asbest en is eigenlijk ook niet warm te stoken. Het is echt niet meer van deze tijd. Er moest iets gebeuren", vertelt Verwillegen. Na veel overleg is gekozen om het pand niet te slopen, maar grondig te renoveren. Op de begane grond komt straks een winkel en daarboven komen zeven appartementen. Aan de binnenkant komt een grote gemeenschappelijke patio.

Oud-kok is ook blij met de plannen
“Het pand was eigenlijk rijk voor de sloop, maar met de huidige plannen ben ik best tevreden. Ze proberen de buitenkant dezelfde uitstraling te geven als het oorspronkelijke gebouw”, vertelt Frits van Oogen. Van Oogen was kok in de begintijd van de Roef en koestert veel mooie herinneringen aan het gebouw.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Eerst wordt het pand grondig gestript en wordt het asbest verwijderd. Wanneer alles klaar moet zijn, is nog onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel