Almeerder krijgt 1,5 jaar cel en tbs voor steekpartij, wordt vrijgesproken voor verkrachting

ALMERE • Ma 21 december 2020 | 19:58 • Maandag 21 december 2020 | 19:58

Een Almeerder die verdacht werd van het verkrachten van een 14-jarig meisje is daarvoor in hoger beroep vrijgesproken. De man van 37 jaar werd maandag door het gerechtshof in Leeuwarden wel veroordeeld voor het neersteken van een glazenwasser. Hij kreeg achttien maanden cel en tbs met voorwaarden opgelegd.

De steekpartij vond plaats op de ochtend van 5 maart 2019 in de Grace Kellystraat in Almere Stad. De man heeft de steekpartij bekend. Hij dacht dat de glazenwasser een aanslag op zijn leven wilde plegen. Toen hij de glazenwasser neerstak was hij naar eigen zeggen onder invloed van 'hogere machten'. De man kampt met meerdere psychische stoornissen.

Verkrachting
Het hof acht het niet aannemelijk dat de man vlak voor het steekincident het meisje heeft verkracht. Dit zou dan in een tijdsbestek van een paar minuten moeten zijn gebeurd, aldus de rechters. De man had het meisje een paar dagen eerder opgepikt op Utrecht Centraal. Ze was weggelopen uit een instelling en had gevraagd of ze bij de man mocht slapen. Ze is drie dagen gebleven. Het meisje heeft verklaard dat ze in de laatste nacht op de bank in slaap was gevallen. 's Ochtends werd ze naar eigen zeggen naakt wakker in het bed van de Almeerder. Hij zou haar gedrogeerd hebben.

De man heeft de verkrachting altijd ontkend. Hij werd door het hof tevens vrijgesproken van het onttrekken van een minderjarige aan het wettige gezag.

Tbs met voorwaarden
De man werd in mei dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot 24 maanden cel en tbs met voorwaarden. De tbs met voorwaarden, die ook in hoger beroep is opgelegd, is de lichtere tbs-variant. Deze behandeling was het advies van het Pieter Baan Centrum en de reclassering. Het Openbaar Ministerie had naast vier jaar cel, ook tbs met dwang geëist.

De man moet de glazenwasser een schadevergoeding van ruim 3.500 euro betalen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel