Locaties en tijden carbidschieten bekend

DRONTEN • Di 22 december 2020 | 13:35 • Dinsdag 22 december 2020 | 13:35

De gemeente Dronten heeft de locaties aangewezen waar rond de jaarwisseling carbid mag worden afgestoken. Burgemeester Jean Paul Gebben kondigde eerder al aan dat hij ondanks het vuurwerkverbod en de aangescherpte coronaregels het carbidschieten niet wil verbieden. Inmiddels heeft de gemeente de regels gepubliceerd.

Het carbidschieten mag in de gemeente Dronten van tien uur ’s morgens op Oudejaarsdag tot twee uur in de nacht.

In Biddinghuizen is traditiegetrouw het evenemententerrein in het centrum aangewezen. In Swifterbant is schieten toegestaan op het grasveld tussen de Dronterringweg, De Kolk en De Wieling.

In Dronten is het gebied bij De Reest uitgebreid en mag er op De Poort van Dronten geschoten worden op het grasveld tussen de Cellebroederspoort en Koornmarktpoort. Buiten de bebouwde kom gelden ruimere regels.

"Door gebieden aan te wijzen voor het carbidschieten wordt voorkomen dat er elders in de gemeente wordt geschoten en blijft geluid- en parkeerhinder beperkt", schrijft de gemeente, "Ook kunnen de hulpdiensten zoals politie en brandweer op deze manier eventuele risico’s beheersen."

In Almere, Lelystad en Urk is carbidschieten niet toegestaan. In Zeewolde en Noordoostpolder mag het wel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel