Ondanks corona gewoon carbidschieten in Dronten

DRONTEN • Vr 18 december 2020 | 18:50 • Vrijdag 18 december 2020 | 18:50

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen mag er in Dronten gewoon met carbid geschoten worden. Dat heeft burgemeester Jean-Paul Gebben tegen de FlevoPost gezegd.

Nu er een vuurwerkverbod geldt, is de verwachting dat carbidschieten de komende jaarwisseling een stuk populairder zal zijn. Lelystad koos daarom eerder deze week er alsnog voor om carbidschieten te verbieden. "Door het vuurwerkverbod is niet bekend hoeveel mensen op de activiteit zullen afkomen en of de coronaregels goed kunnen worden nageleefd. De gemeente heeft een voorbeeldfunctie waar het gaat om het navolgen van de coronamaatregelen", aldus het college van burgemeester en wethouders van de stad.

"Maar Lelystad is een stad en wij zijn een dorp. Dat is een verschil en een reden waarom we denken dat het hier wel kan, coronaproof en veilig", aldus de burgemeester.

In Zeewolde en Noordoostpolder mag het carbidschieten ook gewoon doorgaan. Almere kondigde al eerder aan dat carbidschieten daar verboden is. Op Urk mocht dit de afgelopen jaren al niet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel