Gemeente verbaasd over verkoopadvertentie discotheek Chez Marknesse

MARKNESSE • Wo 23 december 2020 | 12:31 • Woensdag 23 december 2020 | 12:31

Een verkoopadvertentie voor discotheek Chez in Marknesse klopt niet. In de tekst staat dat de gemeente Noordoostpolder bereid is om mee te denken over het huisvesten van arbeidsmigranten op die plek. De advertentie van Vastgoedsnelverkopen.nl zegt dat van het leegstaande horecapand een grootschalige opvang gemaakt zou kunnen worden.

Dat is opvallend, omdat zo'n opvang niet zou passen binnen de bestaande regels. Bovendien zit er vlak bij de voormalige discotheek al een grootschalig verblijf voor buitenlandse werknemers.

De gemeente Noordoostpolder reageert dan ook verbaasd en laat weten dat hierover geen enkele toezegging is gedaan. "Er is zelfs geen contact met de makelaar geweest", aldus een woordvoerder. Ook de andere mogelijkheden die in de advertentie worden opgesomd zijn niet met de gemeente doorgesproken, zo blijkt.

Andere opties die worden genoemd zijn onder meer een camping, ouderenzorg, of industrie. Het bestemmingsplan zou daarvoor gewijzigd moeten worden, maar daarvoor is dus geen verzoek bij de gemeente Noordoostpolder binnengekomen. De gemeente heeft gevraagd de advertentie aan te passen.

Uitgaansgelegenheid Chez Marknesse sloot eerder dit jaar de deuren nadat de bezoekersaantallen terugliepen. Het pand staat te koop voor twee miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel