Minder scholieren maken kennis met sport

LELYSTAD • Do 24 december 2020 | 10:42 • Donderdag 24 december 2020 | 10:42

Een programma om scholieren kennis te laten maken met sport trekt de laatste jaren in Lelystad veel minder kinderen. Via het kennismakingsprogramma kunnen zij snuffelen aan verschillende sporten door middel van cursussen. In de afgelopen vijf jaar is het aantal deelnemers gedaald van 2100 naar 500.

Sportbedrijf Lelystad wil daar wat aan doen en brengt daarom de sportfolder terug. Kinderen kunnen op deze manier zien welke sporten zij kunnen kiezen.

Eén van de redenen dat het sportkennismakingsprogramma minder deelnemers trekt is de digitalisering van de afgelopen jaren. "Je moet je tegenwoordig online aanmelden. Ook omdat we geen ruimte hebben om de scholen nog langs te gaan", legt Frank van Deventer van Sportbedrijf Lelystad uit. "Met de sportfolder hopen we dat kinderen in de klas met elkaar de sportfolder gaan bespreken."

Wel moet je je digitaal aanmelden. "Maar we hopen dat als wij ze met passie toespreken, dat de cijfers weer gaan stijgen", aldus Van Deventer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel