Hanzeweg twee uur dicht na kettingbotsing bij afsluiting

DRONTEN • Do 24 december 2020 | 21:02 • Donderdag 24 december 2020 | 21:02

De Hanzeweg tussen Dronten en Kampen is donderdag aan het begin van de avond zo'n twee uur afgesloten geweest na een kettingbotsing. Die vond plaats op de plek waar eerder op de dag een rijstrook werd afgesloten vanwege beschadigd asfalt.

Om het verkeer te regelen, heeft de provincie donderdag verkeerslichten geplaatst. Voor die verkeerslichten botste kort na 18:00 uur een auto achterop een rij wachtende auto's. Daarbij raakte tenminste 1 inzittende gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. In totaal raakten vier auto's bij de aanrijding beschadigd. Drie voertuigen moesten worden afgesleept door een berger.

Eerder op de donderdag waren door de provincie vanwege het drukke verkeer ook verkeersregelaars ingezet bij de afzetting. Volgens de provincie hebben die tot 18:00 uur gewerkt. Het is nog onduidelijk of zij nog aanwezig waren toen de kettingbotsing plaatsvond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel