100 tassen met lokale producten voor minderbedeelden

LELYSTAD • Vr 25 december 2020 | 11:43 • Vrijdag 25 december 2020 | 11:43

Stichting Mila deelt 100 verrassingstassen uit aan minderbedeelde gezinnen in Lelystad. Daarin zitten lokale producten die zijn gedoneerd door lokale bedrijven. De inhoud moet voor een extra kerstgevoel zorgen, zegt Mila Romijn van de stichting.

In de tassen zitten een volkorenmix voor pannenkoeken, jam, honing, appelsap en appelstroop. Alle producten zijn biologisch en komen bij Lelystadse boeren vandaan. Die hebben massaal gedoneerd. Mila heeft zelf nog een chocoladeletter toegevoegd.

Het is niet de eerste actie van stichting MILA deze kerst. Vorige week deelde ze samen met de Lelystadse Uitdaging en het Rode Kruis 200 pakketten uit, eveneens aan gezinnen die het moeilijk hebben. Het ging om een kerstlunchbox waarin een maaltijd voor vier personen zat. Dit cadeautje ging naar bewoners van de Zuiderzeewijk.

Mila Romijn van de stichting benadrukt dat mensen die het nu misschien moeilijk hebben zich vooral niet hulpeloos moeten voelen. "Ik ben ervan overtuigd dat zodra deze mensen de mogelijkheid hebben, zij weer zullen teruggegeven."

Zwaar weer
Stichting MILA heeft het zelf ook zwaar door de coronacrisis. In een winkel aan de Rode Klif in Lelystad wordt tweedehands kleding verkocht. De vaste lasten van het pand lopen door, maar er komt al een tijd weinig tot niets binnen door de coronamaatregelen. "Alle donaties zijn zeer welkom", zegt Romijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel