De Veroordeling wint zes filmprijzen in Amerika

LELYSTAD • Za 26 december 2020 | 15:51 • Zaterdag 26 december 2020 | 15:51

De Nederlandse film De Veroordeling heeft zes Amerikaanse prijzen gewonnen op het Seattle Film Festival. Fedja van Huêt en Lies Visschedijk werden bekroond als beste acteur en actrice. Verder sleepte de thriller nog vier prijzen binnen, waaronder de grote juryprijs.

De film gaat over de slepende rechtszaak rond Ernest Louwes uit Lelystad. Televisiejournalist Bas Haan, vertolkt door Fedja van Huêt, onderzoekt de zaak. De Deventer Moordzaak is een van de langst lopende rechtszaken in de Nederlandse geschiedenis. Belastingadviseur Louwes werd eerst vrijgesproken, maar daarna in hoger beroep veroordeeld voor de moord in 1999 op zijn cliënt Jacqueline Wittenberg in Deventer. Louwes heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten, maar heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.

De Veroordeling is een verfilming van het gelijknamige boek van Bas Haan. De film gaat naar verwachting op 15 april in première. Dat hangt ook af van de lockdown en van de vraag hoe lang de bioscopen dicht moeten blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel