Storm Bella veroorzaakt schade, maar aantal meldingen valt nog mee

FLEVOLAND • Zo 27 december 2020 | 13:06 • Zondag 27 december 2020 | 13:06

Storm Bella heeft zondag op diverse plaatsen in Flevoland voor schade gezorgd. De brandweer had de handen vol aan meldingen over omgewaaide bomen en andere problemen, maar met 13 meldingen viel het naar verhouding mee, zegt een woordvoerder.

In Almere Duin waaiden diverse bomen om aan de Noorderduinstraat. Daarbij raakten de daken van enkele nieuwbouwwoningen beschadigd. Ook enkele fietsen en een geparkeerde auto zijn beschadigd.

Bij het Flevoziekenhuis aan de Hospitaalweg in Almere waaide een spandoek van de gevel en bij een gebouw aan de Giek waaide op de derde verdieping een paneel los. Ook moest de brandweer helpen bij een pand aan de Josephine Bakerstraat, waar het dak was stukgewaaid.

In Emmeloord waaide een zonnescherm van de gevel van een café-restaurant aan het Veerplein. Op de Industrieweg brak een flinke tak van een boom, die door de brandweer moest worden weggehaald.

In Lelystad liepen de werken van 'Zilver op water' in het Zilverpark schade op. Eén kunstwerk sloeg los door de harde wind. De kunstwerken worden hersteld als de wind gaat liggen. (Foto: Mannie Krak)

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel