Jeugdfonds wil jaarlijks 400 kinderen meer aan het sporten krijgen

LELYSTAD • Ma 28 december 2020 | 9:52 • Maandag 28 december 2020 | 9:52

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Flevoland wil volgend jaar 400 Lelystadse kinderen extra aan het sporten krijgen. Nu zijn er jaarlijks duizend jongeren die door het fonds bereikt worden. Voorzitter Marcel van Dongen zegt dat het fonds zich daarom gaat richten op nieuwe media, zoals onder meer TikTok.

Het fonds richt zich op kinderen uit gezinnen die wat betreft inkomen op of net boven het minimum loon zitten. Binnen die gezinnen zijn de financiële middelen vaak niet voldoende om de kinderen aan sport en cultuur mee te laten doen.

Filmpjes op sociale media
Met flyers bereik je de jeugd tegenwoordig niet meer, stelt Van Dongen. Daarom is het fonds begonnen met het maken van filmpjes. Daarmee hopen ze kinderen makkelijker te bereiken.

Daarnaast zet het fonds in op sportverenigingen en het project Plustijd. Bij Plustijd werken docenten na school op niet-schoolse wijze met kleine groepjes leerlingen. Het fonds werkt met meer dan 400 intermediairs. Dat zijn bijvoorbeeld leraren die kinderen signalere op school, bij verenigingen of op straat en ze enthousiast maken om aan sport en cultuur te gaan doen.

'Geld mag geen drempel zijn'
Hiermee hoopt het fonds kinderen met achterstand in sport- of beweegvaardigheden op weg te helpen en te kijken welke sport ze leuk vinden. Volgens Van Dongen mag geld geen drempel zijn voor kinderen om kind te kunnen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel