Britse variant coronavirus ook in Flevoland vastgesteld

FLEVOLAND • Ma 28 december 2020 | 16:59 • Maandag 28 december 2020 | 16:59

De Britse variant van het coronavirus is inmiddels ook in Flevoland vastgesteld. Dat bevestigt de GGD. In welke gemeente dit gebeurde, wordt niet bekendgemaakt. Net als bij andere geconstateerde besmettingen is inmiddels begonnen met bron- en contactonderzoek.

De Flevolandse besmetting zou los staan van vier besmettingen die in de regio Amsterdam zijn vastgesteld. Op andere plekken in Nederland zijn pasgeleden nog 5 besmettingen in Rotterdam vastgesteld en één in de omgeving van Nijmegen. Het totaal komt daarmee op 11.

De Britse variant werd onlangs ontdekt en lijkt besmettelijker te zijn. In Engeland zelf was de ontdekking aanleiding voor strenge maatregelen.

Aanvullend onderzoek moet inzicht geven in de verspreiding van de Britse mutatie en de mate van besmettelijkheid, heeft minister De Jonge aan de Tweede Kamer laten weten. "Uit informatie uit het Verenigd Koninkrijk is duidelijk dat deze variant besmettelijker is. Voor de definitieve bevestiging daarvan is dierexperimenteel onderzoek nodig dat in het VK uitgevoerd wordt."

Tot die gegevens er zijn, is het extra belangrijk dat men zich goed aan de huidige maatregelen houdt, benadrukt De Jonge, en "de contacten buiten huishoudens tot maximaal twee te beperken, ook tijdens de jaarwisseling."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel