Centrada levert eerste woningen 'Wonen bij LARS' op

LELYSTAD • Wo 30 december 2020 | 11:19 • Woensdag 30 december 2020 | 11:19

Woningcorporatie Centrada is deze week begonnen met de oplevering van de eerste 52 woningen van het project 'Wonen bij LARS' in Lelystad. De "verplaatsbare" woningen zijn speciaal gebouwd voor mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte.

De woningen die nu op Campus Zuid gebouwd zijn, zijn niet letterlijk verplaatsbaar, legt een woordvoerder uit. Het gaat om tijdelijke woningen, die voor maximaal vijftien jaar gebouwd zijn. Daarna kunnen ze in principe afgebroken en op een andere plek weer opgebouwd worden. Of dat tegen die tijd ook gaat gebeuren, kan de woningcorporatie nu nog niet zeggen.

Tijdelijke voorzieningen
Vanwege het snelle bouwtempo heeft Centrada de woningen op tijdelijke voorzieningen aangesloten. Dat is nodig omdat er nog geen vaste aansluitingen zijn voor stroom, internet en televisie. De bedrijven die deze verzorgen, hanteren hun normale traject en doorlooptijd daarvoor. Maar die trajecten nog niet afgestemd op snelle bouw. Dankzij de tijdelijke voorzieningen kunnen de eerste bewoners alsnog dit jaar verhuizen naar hun nieuwe woning.

In totaal worden er voor Wonen bij LARS 152 woningen in drie woongebouwen gerealiseerd, om de woningnood in Lelystad wat te verminderen. De 52 nu opgeleverde appartementen liggen in woongebouw een. De appartementen in woongebouwen twee en drie worden begin 2021 opgeleverd.

Motivatiegesprek
Centrada noemt Wonen bij LARS een "betaalbare oplossing voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte." Voor de verdeling van de woningen speelde de inschrijftijd geen rol: iedereen kon zich eerder dit jaar ervoor inschrijven. Daarna werd er een loting gedaan om te kijken wie er als eerste op een motivatiegesprek mocht komen. Op basis van die gesprekken is een keuze gemaakt wie er een woning in het project toegewezen kreeg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel