Inzamelactie voor gedupeerd echtpaar sigarenwinkel na inbraak

LELYSTAD • Di 5 januari 2021 | 14:33 • Dinsdag 5 januari 2021 | 14:33

Collega-ondernemers zijn een inzamelingsactie begonnen om het echtpaar Thea en Louw Lakeman te helpen na een inbraak in hun sigarenwinkel. De rookwarenwinkel in de Gordiaan is een begrip in Lelystad.

Al ruim veertig jaar runnen Thea en Louw met veel plezier hun winkeltje aan de Neringpassage en nooit gebeurde er wat. Tot afgelopen november, toen dieven het rolluik openbraken en voor ruim tienduizend euro aan sigaretten meenamen.

"Er werd op zaterdagochtend bij ons aangebeld door de politie met de mededeling: er is ingebroken", vertelt Louw Lakeman. "Dan ga je met lood in je schoenen naar de winkel en dan zie je de ravage. Het eerste wat je dan denkt is: ik stop ermee."

Het echtpaar bleek niet goed genoeg verzekerd en krijgt vooralsnog niets van de schade vergoed. Het ondernemerskoppel John en Marleen van restaurant 'Eten bij John', dat tegenover de sigarenboer zit, is daarom een actie begonnen om geld op te halen voor hun overburen. En met succes, want de teller staat inmiddels op bijna negenduizend euro.

"Ja, hartverwarmend", zegt een geëmotioneerde Thea. "Als ik zie wat er binnen een dag op die rekening staat dan denk ik, hoe is het mogelijk. Het is fantastisch, we hebben er geen woorden voor."

De inzamelactie loopt nog voor onbepaalde tijd door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel