'Steekincident houdt verband met ruzie tussen drillrapgroepen'

ALMERE • Vr 8 januari 2021 | 10:41 • Vrijdag 8 januari 2021 | 10:41

De steekpartij maandag in de Almeerse Muziekwijk heeft te maken met een aanhoudende vete tussen twee Amsterdamse drillrapgroepen. Dat schrijft Het Parool. De groepen zijn aanhangers van rappers die muziek maken die geweld zou verheerlijken.

De politie maakte maandagavond bekend dat een 18-jarige Almeerder gewond raakte nadat hij waarschijnlijk door één of meerdere verdachten was belaagd op de Pianoweg. Het slachtoffer belde zelf de politie vanuit een woning.

Volgens Het Parool is de Almeerder in zijn rug gestoken door twee gemaskerde personen. Het slachtoffer zou het jongere broertje zijn van Jay-Ronne Grootfaam. Die werd op 3 september 2019 op 18-jarige leeftijd doodgestoken tijdens een gevecht in de Amsterdamse Bijlmer, waarbij rivalen met machetes op elkaar in staken. Aan die dodelijke steekpartij ging een ruzie vooraf tussen de twee drillrapgroepen uit Amsterdam-Zuidoost.

Vakkenvuller in nek gestoken
Na de dood van Jay-Ronne Grootfaam loofden naasten geld uit om hem te wreken. Dat zou uiteindelijk hebben geleid tot een steekpartij in een Albert Heijn in Amsterdam. Daarbij werd een vakkenvuller in zijn nek gestoken. Hij zou tot de groep behoren die verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van Grootfaam.

Op straat ging daarop volgens Het Parool het verhaal rond dat het Almeerse broertje van Grootfaam degene was die de vakkenvuller had neergestoken. De steekpartij in Almere zou daar weer wraak voor zijn.

Jongerenwerkers, hulpverleners en de politie in Amsterdam-Zuidoost proberen al een tijdje escalatie van het conflict te voorkomen. De angst bestaat bij hen dat het incident in Almere tot nieuw geweld zal leiden.

14-jarig meisje aangehouden
De politie heeft tot nu toe alleen bekendgemaakt dat een 14-jarig meisje uit Purmerend is aangehouden voor betrokkenheid bij het incident in de Almeerse Muziekwijk. Wat haar rol daarbij zou zijn, is niet duidelijk.

Drillrap is een muziekstijl die tien jaar terug in Chicago is ontstaan. Drillrap is monotoner dan rap en verheerlijkt geweld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel