"Sluiting poppodium Corneel is gevolg van bezuinigingsbeleid"

LELYSTAD • Vr 8 januari 2021 | 16:14 • Vrijdag 8 januari 2021 | 16:14

Het voorstel om poppodium Corneel in Lelystad voorlopig te sluiten is onvermijdelijk door de bezuinigingen die de gemeenteraad de cultuursector heeft opgelegd. Dat zegt directeur Alex van Zijl van de Kubus, waar Corneel onder valt.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat zondag wordt uitgezonden, reageert Van Zijl op de storm van kritiek na het plan van de Kubus, de Agora en de FlevoMeer Bibliotheek om het poppodium "in de slaapstand" te zetten. Namens de drie instellingen benadrukt Van Zijl dat ze het voorstel met grote tegenzin doen: "Het is een pijnlijke keuze, ons culturele hart bloedt gewoon."

Volgens de directeur van de Kubus willen de culturele instellingen met het plan vooral laten zien dat de bodem is bereikt. De zoveelste bezuiniging is volgens Van Zijl niet op een andere manier op te vangen.

Verschillende raadsfracties reageerden de afgelopen weken kritisch op het afserveren van Corneel. Van Zijl noemt dat de consequentie van het bezuinigingsbeleid van de gemeente en speelt de bal terug: "Als de raad écht waarde hecht aan een culturele infrastructuur, dan moet je dit voorkomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel