Bewoners: gemeente blundert met enquête ondergrondse afvalcontainers

LELYSTAD • Vr 8 januari 2021 | 16:57 • Vrijdag 8 januari 2021 | 16:57

De gemeente Lelystad heeft geblunderd met een enquête over het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers. Dat vinden bewoners van de wijk Horst. Zij zijn tegen, maar uit een enquête van de gemeente zou juist blijken dat een meerderheid vóór zou zijn.

Een raadsel, zeggen de boze bewoners, die vorige week opnieuw een enquête lieten houden. Enquêteur Jan Staphorst: "Van de tweehonderd huishoudens willen 136 geen ondergrondse container. Twintig zeggen: prima. En 44 hebben niet gereageerd. En de telling van de gemeente wijst anders uit."

Uitslag gemeente vernietigd
De bewoners wilden graag de uitslag van de gemeente van een jaar geleden bestuderen, maar die blijkt te zijn vernietigd. Staphorst: "Vanwege de privacywet AVG, werd ons verteld. Vreemd, want het was een anonieme enquête vanuit de gemeente."

Bang voor ongedierte
De bewoners van de Horst vrezen voor zwerfafval rondom de ondergrondse afvalcontainers, en ongedierte. De containers komen er hoe dan ook, heeft de gemeente Lelystad aan de bewoners laten weten. Het zou te duur zijn om voor de wijk apart een afvalwagen te laten rijden.

Verantwoordelijk wethouder Jack Schoone was niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel