Na twee failliete aannemers bouwen Ralph en Silvia eindelijk hun droomhuis

ALMERE • Ma 11 januari 2021 | 8:16 • Maandag 11 januari 2021 | 8:16

De bouw van het droomhuis van Ralph en Silvia van Es en hun twee jonge kinderen in de Almeerse nieuwbouwwijk Oosterwold is begonnen. Het echtpaar probeert al bijna een jaar om aan de bouw van zijn huis te beginnen, maar twee failliete aannemersbedrijven gooiden flink wat roet in het eten. Na tussenkomst van zakenvrouw Nasima el Bachiri kan de bouw dan toch beginnen.

De bouw had eigenlijk vorig jaar februari moeten beginnen. Silvia en Ralph van Es hadden een stuk grond gekocht, hun droomhuis getekend en de vergunningen geregeld. Maar twee weken voordat de bouw zou beginnen, ging de aannemer failliet. Het kost de familie Van Es veel geld en de bouw loopt vertraging op. Gelukkig is een doorstart mogelijk. Het bedrijf De Almeerse Timmerfabriek neemt een deel van de failliete aannemer over. Maar ook dit geluk is van korte duur. De Almeerse Timmerfabriek ging ook failliet.

Nu, elf maanden na de beoogde startdatum, is de bouw toch begonnen. Het voelt nog onwerkelijk voor de nieuwe bewoners. Een jaar langer dan gepland woont de familie in een joert (grote ronde tent) en stacaravan. Dat ze nu toch verder kunnen met bouwen komt door de Almeerse onderneemster Nasima el Bachiri. Zij nam het failliete bedrijf deels over, doopte het Flevo Timmerfabriek en zag daar het verhaal van de familie Van Es. "Ik ga alles op alles zetten om hun woning te bouwen." Een plan werd op tafel gelegd om met een krap budget toch een huis te bouwen.

Aanbod was fantastisch
Bij de familie Van Es heerst nu grote opluchting. "Iedereen zei bij de eerste keer 'dat kan gebeuren, maar gebeurt heus geen tweede keer'. Toch is het gebeurd", vertelt Ralph. Ook Silvia vond het een spannende tijd. "We zaten echt even van 'wat moeten we nu?' Maar dat aanbod van Nasima was echt fantastisch!"

Binnen een paar dagen wordt het huis opgeleverd. Dan wordt verder gewerkt aan het interieur. De familie Van Es hoopt in het voorjaar in hun nieuwe huis te gaan wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel