Betrokkenheid kerkleden niet afgenomen door onlinediensten

DRONTEN • Ma 11 januari 2021 | 13:46 • Maandag 11 januari 2021 | 13:46

De coronacrisis en de noodgedwongen verhuizing van kerkdiensten naar internet zijn niet ten koste gegaan van de betrokkenheid bij de eigen kerk. Dat blijkt volgens de protestantse gemeente Dronten uit een enquête, die door 200 kerkleden is ingevuld.

Veel kerkgangers zeggen dat ze de onlinediensten waarderen en trouw bekijken. Meer dan helft kijkt zelfs elke week. En hoewel sommige invullers wel eens een stukje van een dienst bij een andere gemeente kijken, bezoeken ze meestal de digitale dienst van de eigen voorganger. Bij de kerk leven wel wat zorgen over de verbondenheid van jongeren en gezinnen met de kerk. Dominee Wim Terlouw denkt dat sommige gezinnen het minder aantrekkelijk vinden om met zijn allen de online kerkdiensten te bekijken.

De kerk wilde ook graag weten over welke onderdelen van de onlinediensten de kijkers goed te spreken waren en wat misschien nog beter kon. Volgens dominee Terlouw kwam naar voren dat leden vooral waarde hechten aan traditionele elementen als de preek, het gebed en de zegen. Sommige invullers zeggen dat deze onderdelen via internet zelfs persoonlijker bij hen binnenkomen dan bij een reguliere kerkdienst. Kerkleden zeggen in de coronatijd wel het fysiek samenzijn en het samen zingen te missen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel