Buitenzwembad De Kemenade deels weer open

DRONTEN • Vr 15 januari 2021 | 17:48 • Vrijdag 15 januari 2021 | 17:48

Buitenzwembad De Kemenade in Dronten mag weer open van de gemeente. Dat heeft het zwembad vrijdag bekendgemaakt.

Toen bekend werd dat er ergens anders in Nederland een buitenzwembad open mocht, is eigenaar Rob van Kemenade meteen naar de gemeente gestapt om te kijken wat er in Dronten mogelijk was met het verwarmde bad. "Want waarom mag het in Amsterdam wel, maar bij ons allemaal niet?"

De gemeente heeft vervolgens toestemming gegeven om het buitenzwembad te openen voor banenzwemmen en het werken aan de conditie met hulpmiddelen. Bijvoorbeeld zwemmen met een elastiek om je middel voor extra weerstand. Er mogen geen zwemlessen worden gegeven. Ook mogen mensen geen gebouwen in. "Je komt in je badkleding aan. Ben je klaar, dan moet je heel snel omkleden. We hebben daar een kleine ruimte voor gecreëerd die buiten is, die mag namelijk niet afgesloten zijn. De mensen kunnen zich dan heel snel omkleden en het terrein verlaten", vertelt Van Kemenade.

Er mogen maximaal tien mensen per uur toegelaten worden. "Dus is het belangrijk om van tevoren te reserveren." Het bad is 28 graden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel