Sluiting schaatsbaan Leisure World 'teleurstelling' voor Flevolandse schaatsclubs

DRONTEN • Di 19 januari 2021 | 15:49 • Dinsdag 19 januari 2021 | 15:49

De sluiting van kunstijsbaan Leisure World in Dronten heeft ook gevolgen voor de schaatsverenigingen in Flevoland. Nu de ijsbaan permanent dicht blijft, kunnen verenigingen binnen de provincie nergens meer terecht.

Dirk Zuidert van Schaatstrainingsgroep Lelystad (STL) laat weten dat de leden teleurgesteld hebben gereageerd op het nieuws van de sluiting in Dronten. "Het schaatsen is een belangrijk deel van ons leven. Dan moet je nu hals over kop een alternatief zoeken met je club."

Volgens Zuidert wordt er hard gezocht naar een oplossing. "Het wordt of Heereveen of Amsterdam, of iets in die geest." Een van de voordelen van Leisure World was dat het in de buurt was. Dat de volgende plek meer reistijd gaat kosten is niet aan te ontkomen", aldus Zuidert.

'Schrikken wij wel van'
Ook bestuurslid Rieke van Bemmel van Schaatstrainingsgroep Dronten (STG) was teleurgesteld toen zij hoorde dat Leisure World permanent dicht blijft. "Daar schrokken wij wel van. Dit hadden wij niet verwacht."

Van Bemmel verwacht nu dat de schaatsleden gaan verhuizen naar Thialf in Heerenveen. Voordat Leisure World en Flevonice (de kunstijsbaan in de buitenlucht in Biddinghuizen die in februari 2020 dichtging) er waren, schaatsten de leden bij Thialf. De vereniging is aangesloten bij gewest Friesland, dus via die weg hebben ze nog toegang tot de schaatsbaan in Heerenveen.

Niet bang
Zuidert en Van Bemmel zijn niet bang dat de verhuizing de verenigingen de das om gaat doen. Zowel in Dronten als Lelystad schaatsen ruim honderd mensen. "We zijn een hele vitale vereniging, dus we zullen zeker met een alternatief en een goede oplossing komen", aldus Zuidert. "We zijn vast en zeker levensvatbaar, maar het ledenaantal zal zeker teruglopen, daar ben ik van overtuigd."

Van Bemmel ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Toen wij nog in Heerenveen schaatsten, hadden we meer leden dan we nu hebben. Bovendien waren er schaatsers die trainden bij schaatsvereniging Leisure World Skating Club. Die stopt door de sluiting van de ijsbaan ook. Dus misschien kunnen wij die mensen ook weer aan ons binden."

Overleggen
De Schaatstrainingsgroep Lelystad is nu druk aan het overleggen over een nieuwe sportlocatie. Zuidert: "Die kun je niet uit je mouw schudden. Daar wordt gewoon over vergaderd en gepolst en daar gaan we een keurig plan voor maken. [...] De raderen draaien, we zijn bezig een alternatief te vinden, en dat moet nog voor de zomer begint klaar zijn. "

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel