Einde oefening voor schaatsbaan Flevonice

BIDDINGHUIZEN • Di 25 februari 2020 | 13:02 • Dinsdag 25 februari 2020 | 13:02

Flevonice stopt met de huidige ijsbaan bij Biddinghuizen. Daarmee verdwijnt de langste openlucht kunstijsbaan ter wereld. Volgens de directie is de exploitatie van de 2,5 kilometer lange baan in de huidige vorm niet meer houdbaar. De technologie van de ijsbaan in Biddinghuizen is verouderd, waardoor het niet meer rendabel is om op de oude voet verder te gaan.

Vorige week ging de schaatsbaan al voortijdig dicht. "Uit afgelopen jaren blijkt dat de Nederlandse winters warmer worden. De ijsbaan moest steeds vaker dicht door harde wind en hoge temperaturen," aldus de directie. "Wij hebben hard gewerkt om de ijsbaan winstgevend te houden, maar door de afgelopen weken beseffen we ons dat de ijsbaan zoals die nu is helaas geen toekomst heeft."

Park blijft bijna een jaar dicht
Flevonice zoekt een nieuwe invulling voor het terrein. Het bedrijf blijft het grootste deel van dit jaar gesloten om nieuwe activiteiten voor het sports & funpark te bedenken. Die tijd wordt ook gebruikt om te onderzoeken of er nieuwe technologie is voor een afgeslankte versie van de ijsbaan. Ook start Flevonice met de bouw van een zonnepanelenpark. Het huidige zonnepark van 2 megawatt zal uitbreiden naar ruim 40 megawatt.

Exploitatie steeds moeilijker
Flevonice ging in 2007 open en werd in 2012 na een faillissement verkocht. De schaatsbaan werd toen al ingekort van vijf naar drie kilometer, om de energiekosten te verlagen. Door de steeds warmer wordende winters ging Flevonice zich ook meer richten op activiteiten in de zomer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel