STG Dronten gaat trainen in Thialf

DRONTEN • Wo 23 juni 2021 | 15:03 • Woensdag 23 juni 2021 | 15:03

De leden van Schaatstrainingsgroep (STG) Dronten trainen vanaf september in ijsstadion Thialf in Heerenveen. STG was op zoek naar een nieuwe locatie om te trainen, nadat de ijsbanen van Flevonice in Biddinghuizen en Leisure World in Dronten dicht zijn gegaan.

Thialf was vanaf het begin de meest logische optie, maar de ijsvereniging wilde eerst de leden raadplegen, zegt bestuurslid Rieke van Bemmel. "Niet alle leden willen naar Heerenveen om te trainen, maar het zijn er voldoende om door te kunnen gaan met de trainingen."

De trainingen van STG zijn vanaf half september elke vrijdagavond tussen 19.00 en 20.15 uur. Alle leeftijdsgroepen trainen dan op dezelfde tijd, maar krijgen wel apart training. Door alle groepen op dezelfde tijd te laten trainen wil de club voorkomen dat ouders met bijvoorbeeld schaatsende kinderen, meerdere keren per week naar Heerenveen moeten rijden.

De club hoopt eventueel ook nog nieuwe leden aan te trekken, bijvoorbeeld schaatsers die voorheen vaak bij Leisure World gingen schaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel