Harde wind: bomen over de weg in NOP, vrachtwagen gekanteld op A27

FLEVOLAND • Do 21 januari 2021 | 6:18 • Donderdag 21 januari 2021 | 6:18

De Banterweg in Noordoostpolder is donderdag de hele ochtend afgesloten geweest, omdat er veel bomen over de weg waren gewaaid. Een auto botste tegen een van de bomen en moest beschadigd worden afgevoerd. De brandweer heeft enkele uren geholpen met het weghalen van de bomen. Een aannemer heeft het werk verder afgerond. Ook bij de Onderduikersweg en de Hannie Schaftweg zijn bomen omgewaaid. In de wijk De Erven in Emmeloord moest de brandweer in actie komen voor losgeraakte dakpannen.

Een deel van de A27 bij Almere was donderdagmorgen geruime tijd afgesloten nadat een vrachtauto door de harde wind gekanteld was. Dat gebeurde kort na 06:30 uur, ter hoogte van het viaduct van de Vogelweg. Rond 9 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Losgeraakte dakpannen bij de Hoekse Waard in Emmeloord

Er trok donderdagochtend een actief koufront over de provincie. Dit ging gepaard met zware windstoten. Uit de provincie kwamen meerdere meldingen van stormschade. Volgens brandweerwoordvoerder Andrea van der Woude moest de brandweer in Almere actie komen voor een losgewaaide overkapping en een losgeraakt bord. Ook bij de ambulancepost aan de Bosruiterweg in Zeewolde en aan de Keplerlaan in Dronten waren bomen omgewaaid.

Vanwege de harde wind mochten vrachtwagens en auto's met aanhangers vanmorgen een uur lang niet over de dijk Lelystad-Enkhuizen rijden. Op de dijk werd donderdagmorgen een windsnelheid van 122 kilometer per uur gemeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel