Avondklok is nieuwe tegenslag voor avondwinkels

ALMERE • Vr 22 januari 2021 | 7:13 • Vrijdag 22 januari 2021 | 7:13

Eigenaren van avondwinkels verwachten nieuw omzetverlies nu de lockdown strenger wordt met de avondklok. Zo ook Abdel Karim El Hafian van Ally Kiosk in Almere Stad, die zich grote zorgen maakt. Hij zag zijn omzet al flink kelderen, omdat hij na 20.00 uur geen alcohol meer mag verkopen. Nu moet de winkel om 21.00 uur dicht.

Alcohol is het meest geliefde product in de avondwinkel van El Hafian. Bier en wijn gingen vooral na 20:00 uur over de toonbank, maar dat mag sinds de strenge lockdown niet meer. Daarom zag de avondwinkel het aantal klanten de afgelopen tijd flink dalen. "Zo'n 70 tot 80 procent", zegt El Hafian. De winkeleigenaar ziet dat veel klanten de alcohol nu in de supermarkt kopen. "Mensen gaan 's avonds niet meer naar buiten toe, mensen blijven thuis." Daarom is Ally Kiosk nu nog maar tot uiterlijk 22.00 uur open. El Hafian verwacht dat de avondklok ervoor zorgt dat hij nog maar een handjevol klanten overhoudt.

De Almeerse avondwinkel heeft wel een alternatief op het oog: bezorging. Toch is het nog even de vraag of dat uit kan. "Dan heb je dat je alcohol niet mag bezorgen, dus dat wordt lastig. De producten zijn niet heel erg duur." El Hafian wijst op de frisdrank, chips en het snoep die hij kan bezorgen. De winkeleigenaar weet niet wat hij nog meer kan doen, omdat hij al heel veel maatregelen heeft genomen. "We blijven maar aanpassen, aanpassen, aanpassen. Geen drank meer te verkopen, tijden aangepast, weekend eerder sluiten."

El Hafian hoopt dat hij binnenkort weer open mag en ook dan weer alcohol mag verkopen. Volgens de winkeleigenaar is er alleen dan toekomst voor Ally Kiosk. "Als het zo blijft, zijn de vooruitzichten minder goed. Ik denk dat het dan sluiting wordt, faillissement zelfs."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel