Dubbele bezetting politie vanwege avondklok

FLEVOLAND • Vr 22 januari 2021 | 12:41 • Vrijdag 22 januari 2021 | 12:41

Er zijn de komende weken 's avonds twee keer zoveel politieagenten op straat dan normaal. Dat zegt Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Midden-Nederland.

Met de dubbelle bezetting moet de ingevoerde avondklok gehandhaafd worden. Die gaat zaterdagavond om 21.00 uur in. Volgens Sitalsing zijn er diensten verzet en verlengd. Zo werken er meer agenten in de avond en worden er ook 10-uurs diensten gedraaid. Volgens Sitalsing is er overdag niet minder blauw op straat maar wordt er vooral slimmer geroosterd.

Sitalsing verwacht dat het zaterdagavond rustig zal blijven op straat. "Ik denk dat het gezonde verstand zal overwinnen. Iedereen heeft er belang dat we nu ook de Britse variant onder controle krijgen. Iedereen heeft een moeder, oma of een bekende die ziek is, of ziek kan worden. Dat gevoel leeft wel erg sterk, denk ik."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel