Medewerkers GGD geïntimideerd tijdens bekijken schade testlocatie

URK • Zo 24 januari 2021 | 10:41 • Zondag 24 januari 2021 | 10:41

Het is een flinke klap in het gezicht van de GGD Flevoland dat relschoppers op Urk zaterdagavond de teststraat in brand hebben gestoken. Dat zegt directeur Cees Verdam. Hij wil zo snel mogelijk de coronatesten in het dorp hervatten.

"Uiteraard gaat ons dit niet in de koude kleren zitten, we werken als GGD keihard aan de bestrijding van corona", stelt Verdam. "Al onze mensen zetten zich met hart en ziel hiervoor in."

"Het is nu een zaak voor de politie en die laten we haar werk doen. Wat ons te doen staat is bekijken op welke wijze we zo snel mogelijk weer de corona-testen op Urk kunnen hervatten, want dat is onze taak."

GGD moest het al eerder ontgelden
Het is de tweede keer dat de GGD het op Urk moet ontgelden. In december werd de mobiele test-unit die toen werd ingezet voor de coronatesten diverse keren gesaboteerd. GGD-medewerkers werden ook bekogeld met vuurwerk.

Volgens Sven van der Burg, die zondagochtend namens de GGD de schade ging opnemen op Urk, was de sfeer in de haven ook zondag verre van ontspannen.

"De sfeer was niet goed en dat zegt denk ik ook wel iets", vertelt Sven van der Burg. Niet alleen werd een beveiliger van de NOS mishandeld, ook de mensen van de GGD werden geïntimideerd door omstanders in de haven. "We voelden ons niet prettig om daar ons werk te doen, zo heb ik het ervaren in ieder geval."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel