Meerderheid raad legt zich neer bij hoge salaris Floriade-directie

ALMERE • Do 28 januari 2021 | 23:20 • Donderdag 28 januari 2021 | 23:20

De Almeerse wethouders Julius Lindenbergh (VVD) van Financiën en Jan Hoek (GroenLinks), die de Floriade in zijn portefeuille heeft, hebben donderdagavond een motie van wantrouwen overleefd. De motie was ingediend door de PVV, Partij voor de Dieren en de SP vanwege de 'volstrekt onacceptabele vergoeding voor de Floriadedirectie'.

Volgens de indieners is er in het verleden afgesproken dat de directie geen tonnen zou verdienen aan de Floriade. Volgens berekeningen van de raad is de vergoeding voor de beide directeuren rond de 270.000 euro per persoon. Het verwijt aan de wethouders is dat ze hebben nagelaten om de gemeenteraad hierover duidelijk en volledig te informeren. Ondanks het feit dat een meerderheid van de raad en zelfs wethouder Lindenbergh het huidige salaris van de directie veel te hoog vindt, kan er niets meer aan gedaan worden. Volgens de wethouder zou dat het risico met zich meebrengen dat de complete directie op zou stappen.

Om de Floriade niet in gevaar te brengen is dit volgens een meerderheid van de raadsleden niet wenselijk. De motie werd dan ook verworpen met 30 tegen 14 stemmen. De wereldtuinbouwtentoonstelling staat in de agenda van 28 april 2022 tot en met 23 oktober 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel