OM eist 15 jaar cel tegen voortvluchtige verdachte voor doden Almeerder

ALMERE • Vr 29 januari 2021 | 15:01 • Vrijdag 29 januari 2021 | 15:01

Tegen een 21-jarige voortvluchtige man die de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere in mei 2019 zou hebben doodgeschoten, is vrijdag vijftien jaar gevangenisstraf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie zal nooit helemaal duidelijk worden wat de achtergrond is van deze schietpartij. De schutter staat op de Nationale Opsporingslijst.

Een 22-jarige medeplichtige hoorde twaalf jaar celstraf eisen. Deze man zou het wapen uit een auto hebben gehaald en aan de schutter hebben gegeven. Een bepalende rol volgens het OM. De 22-jarige Amsterdammer werd snel opgepakt en hij zit al bijna twee jaar in voorarrest. Hij ontkende dat hij het moordwapen uit zijn auto heeft gehaald. Er was ruzie, maar hij wilde er niets mee te maken hebben, zei hij. Daarom is hij gevlucht uit de parkeergarage.

Beelden
Er zijn beelden van de schietpartij. De Almeerder werd neergeschoten tijdens een ruzie die ontstond bij de automaat van de parkeergarage van een discotheek in Amsterdam. De twee verdachten en het slachtoffer zijn ook te zien op die beelden. De beelden van de ruzie werden vaak bekeken in de rechtbank.

'Ruzie in scène gezet'
De moeder van Gefferie deed een beroep op de aanwezige verdachte om de waarheid te vertellen. Haar leven is kapot door het verlies van haar zoon. Zij gelooft niet dat het een ruzie om een parkeerkaartje was. Dit is in scène gezet, zei de vrouw. De familie van de Almeerder vraagt in totaal 69.000 euro schadevergoeding voor het verlies van hun zoon.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel