Gemeente herkent zich niet in beeld slechte samenwerking met ondernemers

DRONTEN • Wo 3 februari 2021 | 14:22 • Woensdag 3 februari 2021 | 14:22

De samenwerking tussen ondernemers en de gemeente Dronten is 'op zich goed'. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders na het bericht van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD), dat ondernemers zich niet gehoord voelen door de gemeente. "Dit brede signaal vanuit de OVDD is nieuw voor ons", aldus het college.

De gemeente heeft schriftelijk op het bericht van de vereniging gereageerd. In de brief staat dat de samenwerking tussen de ondernemers en de gemeente redelijk goed gaat, en is "gericht op een gezamenlijk doel, namelijk een gezond en succesvol ondernemersklimaat creëren in onze gemeente". Vorig jaar is er voor een onderzoek namens de Rekenkamer met een delegatie van de vereniging gesproken. Ook daaruit kwam geen onvrede vanuit de ondernemers naar voren, schrijft het college.

In de berichtgeving eind januari kondigde de OVDD een enquête onder ondernemers aan, om onder meer bij de zelfstandigen te polsen hoe de samenwerking met de gemeente verloopt. De gemeente schrijft dat het de vereniging vrij staat om onderzoek te doen, maar: "Er is de afgelopen periode echter al een landelijk geïnitieerd representatief en objectief onderzoek voor alle ondernemers met dezelfde onderwerpen via MKB Nederland geweest." En daar was de ondernemersvereniging ook bij betrokken geweest, schrijft het college.

Weinig lokale ondernemers betrokken bij renovatie gemeentehuis
Een deel van de pijn van de OVDD zit in de renovatie van het stadhuis. Volgens de gemeente is er vorig jaar 18,2 miljoen euro besteed bij lokale ondernemers, waarvan 6,2 miljoen voor de renovatie van het gemeentehuis. Bij de vereniging leeft een heel ander beeld. "Wij horen van bedrijven die volgens de gemeente betrokken zijn bij dit project, dat ze helemaal nergens vanaf weten", zei OVDD-voorzitter Edwin Helmantel vorige maand.

Uitnodiging voor gesprek
Het college schrijft dat de gemeente het initiatief gaat nemen voor een gesprek met de ondernemersvereniging. Daarin kan het inkoopbeleid van de renovaties voor het gemeentehuis besproken worden. Ook hoopt de gemeente te horen waar het nu nog schort in de samenwerking met ondernemers. "We zijn als gemeente benieuwd naar de voorbeelden om daar waar nodig de ondernemersdienstverlening te versterken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel