Mogelijk reconstructie in zaak vermoorde Almeerder

ALMERE • Do 4 februari 2021 | 11:46 • Donderdag 4 februari 2021 | 11:46

Er komt mogelijk een reconstructie van de steekpartij vorig jaar in Friesland, waarbij een Almeerder omkwam. De advocaat van de verdachte in de zaak denkt erover om dat bij de rechter-commissaris aan te vragen. Hij zei dit donderdag bij een inleidende zitting in de rechtbank in Leeuwarden.

Het slachtoffer werd vorig jaar op zaterdag 6 juni tientallen keren met een mes gestoken. De Almeerder was in het Friese Molenend (Mûnein) om een vriend te helpen klussen. De 27-jarige verdachte, uit diezelfde plaats, zou verliefd zijn geweest op de dochter van die vriend. Hij ging met mes naar diens woning en viel de Fries aan. De 38-jarige man raakte daarbij gewond. Toen de Almeerder tussenbeide probeerde te komen, werd hij dodelijk verwond. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uit van moord en een poging tot moord.

Verder onderzoek
De verdachte zit in voorarrest. Volgens zijn advocaat handelde hij uit noodweer. De raadsman liet donderdag de rechters en het OM weten dat hij een reconstructie overweegt, mogelijk op de plaats delict. De advocaat heeft nog enkele andere wensen voor het onderzoek, bijvoorbeeld de aanwezigheid van een tolk bij de reconstructie en het horen van getuigen. Hij zal zijn wensen binnenkort concreet maken bij de rechter-commissaris.

Inhoudelijke behandeling uitgesteld
De inhoudelijke behandeling van de zaak stond gepland voor 8 april, maar die datum is niet meer haalbaar omdat er voor die tijd nog te veel moet gebeuren. Zo moet de verdachte ook nog psychisch worden onderzocht. Hij zou last hebben van angststoornissen.

De zaak is aangehouden voor maximaal drie maanden. Dan volgt waarschijnlijk weer een inleidende pro formazitting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel