Omwonenden manege De Zuid geen voorstanders woningbouw

DRONTEN • Vr 5 februari 2021 | 0:48 • Vrijdag 5 februari 2021 | 0:48

Bewoners van de Concourslaan in Dronten zijn geen voorstander van bebouwing van De Zuid en al helemaal niet van hoogbouw. Dat zei bewoner Johan Amsing donderdagavond tegen de gemeenteraad. Ook zien ze een ontsluiting van de nieuwbouw via hun laan niet zitten. Zij vragen daarom om een rechtstreekse aansluiting op De Zuid.

De gemeente Dronten, projectontwikkelaar Trebbe en de stichting Flevomanege hebben een intentieovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van de locatie van de manege aan De Zuid. Over die herontwikkeling wordt sinds 2003 gesproken, maar de plannen kwamen steeds niet rond. In december is afgesproken dat de manege verhuist en dat het gebied, inclusief de omliggende weiden beschikbaar komt voor woningbouw.

Discussie in de gemeenteraad vormde een eerste aanzet voor de woningbouwplannen. De raad gaf vorig jaar aan nauw betrokken te willen zijn bij de ontwikkeling van het gebied. De locatie, bij de entree van de zuidkant van Dronten, wordt gezien als een beeldbepalende plek.

Hoe de wijk er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Verschillende fracties vragen om een mix van woningen, om een tweede ontsluiting op de plek van de huidige inrit van de manege en om veel groen. "Wij zijn niet op zoek naar yuppenwijk, waar alleen de welgestelden in het groen kunnen wonen”, zei Ingrid Paalman (ChristenUnie) daarover. Lazise Hillebregt (D66) was het daarmee eens. Zij hoopte op een goede mix van bewoners met een grote en kleine beurs, oud en jong. Remco de Maaijer van de VVD vroeg om aandacht voor starters op de woningmarkt.

Wethouder Siepel kon daarover nog geen toezeggingen doen. Omdat het om een projectmatige ontwikkeling gaat, ligt het initiatief bij projectontwikkelaar Trebbe. Het ligt daarom niet voor de hand dat er sociale huurwoningen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel