Woningen voor spoedzoekers opgeleverd

LELYSTAD • Zo 7 februari 2021 | 17:35 • Zondag 7 februari 2021 | 17:35

In zo'n vier maanden is het gebouwd aan de Larserdreef in Lelystad: appartementencomplex ‘Wonen bij LARS’. Eind december werden de eerste woningen opgeleverd, afgelopen week de laatste van de 152 tijdelijke woningen.

Woningcorporatie Centrada bouwde de studio's en twee-kamerappartementen voor spoedzoekers. "Een hele brede groep", legt Centrada-directeur Martine Visser uit: "Mensen die gescheiden zijn, statushouders, arbeidsmigranten, maar ook jongeren die voor het eerst zelfstandig gaan wonen."

De kleine appartementen zijn in principe bedoeld voor tijdelijk gebruik. "Vanuit deze plek kunnen bewoners rustig op zoek naar een definitieve woning", aldus Visser. "Wij verwachten dat mensen hier tussen de twee en vijf jaar wonen." Het complex blijft 15 jaar staan op de locatie Campus Zuid. Daarna zou het modulair gebouwde complex verplaatst kunnen worden. "Of dat ook gaat gebeuren, dat weten we nu nog niet. Technisch gezien kunnen de woningen minstens dertig jaar mee."

Paviljoen met wasserette
Tussen de drie woongebouwen staat een paviljoen waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Hier huist ook de beheerder van het complex. Naast een ruimte voor gezamenlijke activiteiten is er ook een wasserette. "De bewoners hebben ook al hun ideeën voor de inrichting van de buitenruimte aangedragen", zegt Visser.

Motivatiegesprekken
Alle 152 appartementen zijn al toegewezen. De vraag was veel groter dan het aanbod. "We hebben moeten loten en daarna motivatiegesprekken gehouden, want we willen wel dat de mensen die hier nu wonen er ook echt wat van gaan maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel