Meeste schaatsclubs openen ijsbaan

FLEVOLAND • Vr 12 februari 2021 | 9:19 • Vrijdag 12 februari 2021 | 9:19

Een flink aantal ijsverenigingen in Flevoland heeft de schaatsbaan geopend. In dit overzicht is te lezen of de ijsbaan bij jou in de buurt open is.

In Espel is woensdagmiddag de ijsbaan geopend voor kinderen en is daarmee de eerste van de provincie. Donderdag zijn de ijsbanen in Creil, Ens, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Tollebeek, Rutten en Zeewolde geopend. De ijsclubs in Dronten, Lelystad, Nagele, Swifterbant en Urk gaan vrijdag open.

Schaatsen in Flevoland

Almere
De ijsbaan op het FBK-sportpark is woensdagochtend sneeuwvrij gemaakt en voorzien van een laagje water. Alleen de zon scheen donderdag te fel waardoor er op sommige plaatsen maar 1 centimeter ijs op de baan ligt. De baan gaat vrijdagochtend niet open. Vrijdagmiddag om 17:00 uur gaat de vereniging opnieuw de dikte en kwaliteit van het ijs controleren.

Biddinghuizen
De baan in Biddinghuizen gaat zaterdag open in twee tijdsblokken: van 12:30 tot 14:30 en van 15:30 tot 17:30 uur. Dit geldt alleen voor leden, maar het is nog mogelijk om lid te worden van de club. Per tijdsblok worden er maximaal 50 schaatsers toegelaten op de baan.

Creil
De baan in Creil is donderdagmiddag open gegaan voor leden onder de 18 jaar. Ook vrijdag is de ijsbaan open voor jeugdleden, staat te lezen op de Facebookpagina van de ijsclub. Jonge kinderen mogen onder begeleiding van een ouder schaatsen. Volwassenen dienen zich aan de 1,5 meter regel te houden.

Dronten
De natuurijsbaan aan de Eskimolaan in Dronten gaat alsnog open, maar alleen de kleinere baan. De felle zon laat het ijs op de grotere baan smelten.

De ijsclub laat weten dat de kleine ijsbaan vrijdag om 12:00 opengaat voor leden. Er kan vanaf 10:30 gereserveerd worden. De grote ijsbaan blijft vooralsnog gesloten.

Emmeloord
De ijsbaan in Emmeloord is open. In eerste instantie is dat alleen voor de jeugdleden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen tegelijk op de baan mogen, dat hangt af van hoe groot de uiteindelijke baan wordt.

Ens
In Ens is de baan open gegaan voor leden onder de 18 jaar. In het weekend is de baan vanaf 10:30 uur geopend voor de jonge leden.

Espel
De baan in Espel is als eerste van Flevoland opengegaan. Namelijk woensdagmiddag al om half 2. Het gaat om de kinderbaan. Voor volwassenen is de baan donderdag open gegaan.

Kraggenburg
IJsbaanvereniging 'Klein Cortina' is donderdagmiddag open gegaan om 13:00 uur. Alleen voor de jeugd tot en met 17 jaar. Bij erg jonge kinderen mag 1 ouder meeschaatsen. Donderdagavond mochten ook de volwassenen een rondje schaatsen.

Bij Netl kan er vanaf zaterdag geschaatst worden. De ijsbaan gaat van 10:00 tot 17:00 open, inclusief koek en zopie.

Luttelgeest
Ook in Luttelgeest is een gedeelte van de ijsbaan open. Volgens Henk Hilderink kan niet de hele baan in gebruik genomen worden, omdat het ijs op sommige plekken nog niet dik genoeg is. In eerste instantie kunnen kinderen uit het dorp komen schaatsen, maar volwassenen zijn ook welkom. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de vereniging.

Lelystad
IJsclub Lelystad gaat vrijdag om 13:00 uur open. De vereniging gaat werken met tijdsblokken. Op de baan kunnen maximaal 40 mensen en leden krijgen voorrang.

Surfschool Paradiso heeft dit jaar geen ijsbaan.

Marknesse
De ijsbaan in Marknesse is donderdagochtend om 10:00 uur opengegaan. De baan is alleen open voor leden van IJsclub Marknesse. Schaatsliefhebbers mogen nog wel lid worden.

Nagele
Ook Nagele gaat vrijdag om 10:00 uur open. Voorzitter Rob de Rijke zegt dat de leden dan in tijdvakken welkom zijn. Eerder werd nog gesproken dat alleen leden onder de 18 jaar welkom waren, maar ook volwassen leden zijn straks toegestaan op de baan.

Je kunt vrijdag, zaterdag en zondag reserveren voor drie tijdsblokken: 10:00 tot 12:00, 13:00 tot 15:00 en 16:00 tot 18:00 uur. Reserveren kan via de website.

Rutten
De ijsbaan in Rutten moet het de komende dagen met een halve baan doen. De gemotoriseerde schuiver is namelijk door het ijs gegaan. Het ontstane wak zal de komende dagen niet dichtvriezen. De helft van de baan wordt afgezet. De andere kant van de baan is donderdagmiddag open gegaan voor schooljeugd.

Swifterbant
De ijsbaan in Swifterbant gaat vrijdag om 14:00 open, maar net als bij vele andere banen alleen voor leden. Inwoners kunnen zich niet meer aanmelden als nieuw lid. Voorzitter Rudy Maerman laat weten dat er maximaal 250 mensen op de baan mogen en zoveel leden heeft IJsclub-Swifterbant ook momenteel. "We belonen de trouwe leden door open te gaan."

De baan gaat twee tijdblokken open: van 14:00 tot 17:00 en van 18:30 tot 20:00.

Tollebeek
De IJsclub in Tollebeek is donderdagmiddag om 15:30 uur open gegaan voor de basisschoolleerlingen die lid zijn van de vereniging. Donderdagavond was de baan open voor leden tot achttien jaar. Bert Jan Zuidema van de ijsclub hoopt dat dit weekend ook de volwassen leden het ijs op kunnen. Er wordt gewerkt met tijdsblokken. In verband met de coronamaatregelen is er geen verkoop van koek-en-zopie.

Urk
De ijsbaan aan het Roggebot op Urk gaat vrijdag open voor de jeugd onder de achttien jaar. Kinderen onder de twaalf mogen onder begeleiding van een volwassenen het ijs op.

Zeewolde
IJsclub Zeewolde heeft donderdag om 11:00 uur de kleine ijsbaan geopend. De grote baan blijft gesloten, omdat de zon het ijs laat smelten en er te veel sneeuw onder het ijs ligt, waardoor de ijslaag niet goed kan bevriezen. De club neemt verschillende maatregelen. Zo is er geen kassa, koek-en-zopie en ook geen toilet. De ijsbaan is van 10:00 tot 20:00 geopend.

Staat uw ijsbaan er niet tussen en gaat u wel open? Of gaat de ijsbaan eerder open dan gepland? Tip de redactie via 06-52524891 of rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel