Opsporing Verzocht toont nieuwe beelden avondklokrellen Urk

URK • Di 9 februari 2021 | 23:03 • Dinsdag 9 februari 2021 | 23:03

In een poging om de daders van de brandstichting van de GGD-testlocatie op Urk tijdens de eerste avondklok te vinden, toonde het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond nieuwe beelden.

Te zien is hoe twee jonge mannen op zaterdagavond 23 januari eerst toegang tot het GGD-terrein weten te krijgen en een paar spullen meenemen naar een brand iets verderop. Niet veel later komen ze terug en breken ze in. Op de beelden is te zien dat de brand is gesticht en dat één van de mannen met geheven arm wegloopt. Dit alles wordt gadegeslagen door een groepje mensen.

Het programma toonde ook beelden vanuit het centrum van Urk tijdens de nasleep van de rellen. Daar werd een zware vuurpijl gericht afgestoken op politieagenten. Verder werden er stenen gegooid richting de politie.

Tijdens de uitzending kwam een aantal tips binnen, maar namen zijn niet genoemd. Voor betrokkenheid bij de brandstichting is een 21-jarige Emmeloorder aangehouden. Hij heeft de brand niet gesticht, maar is nog wel verdachte in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel