Pakketdieven horen celstraf eisen

ALMERE • Wo 10 februari 2021 | 15:59 • Woensdag 10 februari 2021 | 15:59

Tegen een Almeerder en een man uit Badhoevedorp zijn celstraffen geëist voor het overvallen van een pakketbezorger. Dat gebeurde op 18 april vorig jaar in de Almeerse Stedenwijk.

De Badhoevedorper bekende dat hij aan de Hoogeveenstraat wat pakketjes had gestolen uit de bus van de bezorger. Volgens hem was het een grap, die in hem opkwam toen hij de bezorger zag weglopen bij zijn bus, terwijl de deur nog openstond. Met de pakketjes rende hij naar een steeg, scheurde ze open en liet alles vervolgens liggen.

De Almeerder vertelde de rechters dat hij niks te maken had met de diefstal. Hij rende wel mee met zijn vriend, maar ging later terug omdat hij naar eigen zeggen niks fout had gedaan. Toen de bezorger hem daarna filmde met zijn telefoon, raakte hij slaags met de man. Daarbij zou hij één klap hebben uitgedeeld.

Puntig voorwerp in de rug
Het slachtoffer heeft een ander verhaal over de gebeurtenissen. Bij zijn bus werd hij aangesproken door het duo en gedwongen de bus te openen. Hij kreeg een puntig voorwerp in de rug geduwd en werd door de Almeerder mishandeld toen hij de daders wilde filmen. Daarbij liep hij blauwe plekken, een bloedend oor en een schaafwond op aan zijn hoofd.

De Badhoevedorper had volgens de officier de kleinste rol in het geheel, omdat hij niet bewezen vindt dat hij betrokken was bij het geweld. Tegen hem eiste hij dan ook negentig dagen cel, die hij al in voorarrest had uitgezeten. Omdat hij nog in een proeftijd liep, hangen hem nog eens twee maanden cel extra boven het hoofd.

Smartengeld
Omdat de Almeerder volgens de officier wél geweld gebruikte bij de diefstal hoorde hij een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. In zijn proeftijd moet hij zich houden aan een aantal voorwaarden, zoals een behandelplicht voor de psychische problemen waar hij mee kampt. Hij zou het slachtoffer ook 2500 euro smartengeld moeten betalen. Ook deze verdachte liep nog in een proeftijd, waardoor hij volgens de officier nog eens een werkstraf van twintig uur opgelegd moet krijgen. De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel