'Vertrek Floriade-directeur toont complete chaos aan vooravond evenement'

ALMERE • Do 11 februari 2021 | 13:32 • Donderdag 11 februari 2021 | 13:32

Het vertrek van Floriade-directeur Pieter Cloo toont de 'complete chaos aan binnen de Floriade-organisatie aan de vooravond van het evenement'. Dat vindt de PVV in Almere. De PVV heeft samen met de Partij voor de Dieren een debat aangevraagd over deze ontwikkeling. Ze willen weten hoe groot de problemen zijn en hoe het college dit gaat oplossen en nu gaat voorkomen dat het evenement stuurloos wordt. Cloo vertrekt omdat hij geen mogelijkheid ziet voor verdere constructieve samenwerking met het Almeerse gemeentebestuur.

Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren is geschrokken door het vertrek. Het college van burgemeester en wethouders ging volgens hem akkoord met de 'absurd hoge salarissen' voor de Floriade-directeuren om chaos te voorkomen 'en nu dit'. Daarnaast is de reden van opstappen veelzeggend, aldus Luijendijk. Er waren al grote problemen tussen de Floriade BV en ontwikkelaar Amvest en het is nu ook nog duidelijker geworden dat er problemen zijn in de samenwerking tussen de BV en de gemeente, aldus de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

SP: 'We zijn verbaasd'
De Almeerse SP zegt blij te zijn dat de directeur verdwijnt. De SP laat weten sowieso verbaasd te zijn geweest dat Cloo directeur Floriade werd, omdat hij geen ervaring heeft op het gebied van wereldtentoonstellingen. Verder heeft hij volgens de SP in vorige functies 'een spoor van ellende achtergelaten'. De hoogte van zijn salaris was voor de SP de druppel. "Nu vertrekt hij omdat de samenwerking niet meer lukt met het college, maar als je je even verdiept in de loopbaan van deze man, dan had je dit kunnen weten, dat samenwerken met deze man lastig is door zijn stijl. Het college gaat hier ook niet vrijuit, zij hebben deze ellende over zichzelf afgeroepen door hem als directeur Floriade BV aan te stellen", stelt SP-fractievoorzitter Hans Everhard.

VVD: 'Cloo had klus moeten afmaken'
VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian noemt het zeer teleurstellend dat Cloo juist nu opstapt en Almere in de steek laat. Volgens hem is dit met name ook teleurstellend voor al diegenen die zich elke dag keihard inspannen om van de Floriade een succes te maken. De VVD vindt dat Cloo de klus had moeten afmaken. Ook wil Ellian weten wat ermee wordt bedoeld dat Cloo geen mogelijkheid ziet voor verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur.

Herrema: 'Het zit Floriade niet mee'
Tjeerd Herrema, oud-wethouder Floriade, constateerde vandaag op Twitter dat het de wereldtuinbouwtentoonstelling niet mee zit. Maar volgens hem hadden gemeente en de Floriade BV kunnen weten dat de aanstelling van directeur Paul Cloo geen goede zet was en het gedoe over zijn salaris heeft ook niet geholpen. Herrema denkt wel dat er een nieuwe, tweede directeur nodig is. Het is nu alle hens aan dek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel