Scholen houden de deuren dicht, teststraat GGD ook gesloten vanwege code rood

FLEVOLAND • Zo 14 februari 2021 | 20:24 • Zondag 14 februari 2021 | 20:24

Omdat het KNMI code rood heeft afgegeven voor maandagochtend vanaf 05.00 uur, blijven de meeste scholen in de provincie dicht. Dat geldt in de ochtend ook voor de vaccinatielocaties en de teststraten van de GGD. Die openen volgens de GGD om 12.00 uur weer.

ASG in Almere houdt de deuren gesloten, zowel van de basisscholen als die van het voortgezet onderwijs. Bij de tweede groep scholen hebben de leerlingen nu eindexamens. Die examens worden op een andere dag gegeven. Voor de basisscholen is de noodopvang wel open, vertelt een woordvoerder. Alle lessen kunnen online gevolgd worden.
Alle scholen van Prisma blijven maandag ook dicht, maar ook hier is de noodopvang open.

Verschillende scholen in Lelystad kondigen aan maandag dicht te blijven. Dat geldt in ieder geval voor de Scholengemeenschap Lelystad (SGL) Rietlanden en ISG Arcus. Basisscholen De Grundel, De Tjotter, De Boeier en De Windroos gaan ook niet open.

Geen noodopvang
De Aves basisscholen in Emmeloord zijn ook dicht. "We vinden het niet verantwoord om van onze leerkrachten en leerlingen te verwachten dat zij naar school komen", schrijft de scholengroep in een mail naar de ouders. Hier is geen noodopvang geregeld. Aves vraagt de ouders om begrip voor de situatie.

Aeres Emmeloord houdt de deuren ook dicht. De eindexamens gaan wel door. De overige lessen worden online gegeven.

Rechtbank
De rechtbank Midden-Nederland, met locaties in Almere en Lelystad, laat weten dat de zittingen in principe doorgaan. Als één van de partijen of een medewerker van de rechtbank niet kan komen vanwege de weersomstandigheden, wordt de zaak aangehouden. De rechtbank vraagt mensen geen onnodig risico te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel