Druk gipsweekend voor Flevolandse ziekenhuizen

FLEVOLAND • Ma 15 februari 2021 | 12:04 • Maandag 15 februari 2021 | 12:04

Op de fracturenpoli van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad is het het hele weekend druk geweest door de winterse omstandigheden. Op zondag is nog meer personeel ingezet nadat het zaterdag erg laat was geworden voor de medewerkers. De patiënten kwamen vooral met breuken en letsel aan de polsen, schouders of enkels.

De spoedpost in Lelystad is normaal gesproken niet open in het weekend, patiënten gaan dan naar de vestiging in Harderwijk. Omdat er volop geschaatst werd ging de spoedpost tussen 10.00 en 18.00 uur toch open. Maar uiteindelijk werd op zaterdag pas om 22.30 uur de laatste patiënt geholpen en werd het dus een erg lange dag voor de medewerkers. Zondag lukte het, met de extra bezetting, wel om de stroom bezoekers binnen de gestelde openingsuren te behandelen.

Overnachten in het ziekenhuis
Medewerkers die maandagmorgen moesten werken konden in het ziekenhuis blijven slapen om te voorkomen dat ze door de voorspelde gladheid heen moesten.

Ook in het Flevoziekenhuis in Almere was het extra druk op de Spoedeisende Hulp. Zowel zaterdag als zondag kwamen er tientallen mensen die gevallen waren door de gladheid of onderuit gegaan waren bij het schaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel