Dit worden de nieuwe eigenaren van de Flevolandse Deen-supermarkten

FLEVOLAND • Di 16 februari 2021 | 19:10 • Dinsdag 16 februari 2021 | 19:10

Dinsdag werd bekend dat de supermarktformule van Deen zal ophouden te bestaan. Het concern wordt verkocht aan Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. De tachtig winkels van Deen worden verdeeld onder die drie concerns.

De voorlopige verdeling is nu bekendgemaakt. De negen Deen-supermarkten in Flevoland worden vermoedelijk als volgt onderverdeeld.

Vomar Voordeelmarkt
De supermarkten in Dronten, Swifterbant, Zeewolde en aan de Neringweg in Lelystad gaan vallen onder de formule van Vomar Voordeelmarkt.

Albert Heijn
De Deen-supermarkt aan de Warande in Lelystad en die aan de Salsastraat in Almere Stad gaan over naar Albert Heijn.

DekaMarkt
De drie andere Deen-supermarkten uit Almere gaan over naar de DekaMarkt. Het zijn de winkels aan de Regenboogweg in Buiten, de Rembrandtweg in Stad en de Brink in Haven.

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers wordt pas later bekendgemaakt, maar volgens Deen behouden alle supermarktmedewerkers hun baan. Mogelijk worden ze wel herplaatst in een andere vestiging.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt, de vakbonden en de betrokken ondernemingsraden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel